Adwords Anahtar Kelime Seçimi – Google Volume 3

Adwords Anahtar Kelime Seçimi-Google Volume 3

Serbay Ayzit

Hesabımızı açtık, bütçe ayarımızı yaptık sıra geldi düzgün bir şekilde metin yazımına ve anahtar kelime seçilmesine.

Bu yazımda anahtar kelime seçimiyle ilgili bilgi vereceğim. Biliyoruz ki seçtiğimiz anahtar kelimeler, Google’da bir kişi o kelimeyi aradığında reklamımızın çıkmasına yarayacak bir yoldur. Ve seçiminde de mutlaka dikkatli davranmak gerekir. İstediğiniz kadar anahtar kelimeyi bir reklam grubunun içine yerleştirebilirsiniz, daha sonra değineceğiz fakat aynı reklam grubuna istediğiniz kadar reklam metini de yerleştirebiliriz. Bizim için önemli olan ise gereksiz trafik yaratacak kelimeleri seçmekten kaçınmak.

Yani işimizle alakalı olmamasına rağmen bu kelimede de reklamımız çıksın derseniz, hem kalite skorunuz düşer(Google’ın reklamlarınızın sıralandırılmasında çok önem verdiği kriterlerden birisi, yine değineceğim) hem de gereksiz tıklama alarak sayfanıza geldiğinde mutsuz olarak hemen geri dönen kişilerle karşılaşırsınız. Bu şekilde tık başına ödeme yaptığınız için bütçeniz de hemen bitecektir.

Önemli olan işimizle tamamen ilgili olan, reklam metinimiz de verdiğimiz mesaja uygun, linkini verdiğimiz sayfamıza uyan kelimeler seçmek. Yani hedef müşterimize ulaşmak, herkese değil. Eğer herkesi hedefliyorsak hiçkimseyi hedeflemiyoruz demektir. Bir reklam grubunda ise genel olarak önerilen anahtar kelime sayısı 15-20′yi geçmemelidir. Bunlardan en az 10′u işimizle direkt ilgili diğerleri ise yapılabilecek yazım hatalarından oluşan kelimeler olmalıdır.

Örneğin; işimiz oto kiralama, hedef kitlemiz oto kiralamak isteyen ve internetten arayan kişiler, Peki kendinizi o kişilerin yerine koyun, siz olsanız Google’da ne diye aratırdınız oto kiralayabilmek için;

oto kiralama,araba kiralama, kiralık araba, kiralık oto, ucuz oto kiralama,oto kira, araba kira, oto kiralama nerede, araba kiralayacağım, oto kiralayacağım….

Yani direkt hedef kitlemize yönelik kelimeler seçmeliyiz ki bütçemizi hemn bitirmeyelim ve bizde hareket yaratabilecek kişileri sitemize çekelim.

Bir de hazır değinmişken bazı anahta kelime seçme metodları var onlara da kısaca bakalım;

Geniş eşleme: anahtar kelime öbeği olarak seçtiğiniz kelimelerden hangisi aranırsa reklamınız çıkabilir, önüne arkasına ek geldiğinde de çıkabilir. Herhangi bir hedef yoktur genelde bu eşleşme türü kullanılır. Örneğin halı saha öbeğini seçerseniz hem halı yazıldığında hem saha yazıldığında hem de arka ve önlerine kelimeler aldıklarında reklamınız çıkabilir.

Öbek Eşleme: seçtiğiniz kelime grubunu tırnak işareti içinde yazarsanız bu türü seçmiş olursunuz bu sayede kişi seçtiğiniz kelime öbeğini aradığında reklamınızı görebilir, örneğin “halı saha” diye seçersek bu kelime öbeği dışına çıkarak kelimeleri bölerek yani saha ve halı da ayrı ayrı çıkmazsınız sadece halı saha ve saha halı da çıkarsınız, bir de arka ve önüne ek aldığında o kelime grupları arandığında reklamınız çıkabilir.

Tam Eşleme: bu türde ise tam anlamıyla hedefleme yapıyoruz, [halı saha]’yı bu şekilde yazarsak sadece halı saha kelime grubunda çıkarız, başka hiçbir türlü olasılıkta reklamımız görünmez.

Negatif Eşleme:bu türde ise kelime grubumuzun başına sonuna almasını istemediğimiz ekler var ise (-) işaretini koyarız ve bu sayede istemediğimiz ek kelime grubumuzun başına veya sonuna geldiğinde reklamımız gözükmez. Örneğin kötü halı saha yazınca çıkmak istemiyorsak -kötü kelimesini ekleyerek başına veya sonuna kötü yazısı geldiğinde reklamımızın çıkmamasını sağlarız.

Diğer yazımda Metin yazımından bahsedeceğim.

Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir